Schoorsteenvegers van Vermandel F. in Gent: specialisten in schoorsteenvegen

 

Professioneel schoorsteenveger Vermandel F. in Gent

Schoorsteenvegen is belangrijk om u en uw gezin te beschermen tegen schouwbrand, CO-gevaar en andere problemen die een slecht onderhouden schouw kunnen veroorzaken. Daarom neemt u best contact op met een professioneel schoorsteenveger zoals Vermandel F. uit Oostakker (Gent, Oost-Vlaanderen). Het ganse team bestaat uit ervaren schoorsteenvegers die voor u klaarstaan!


Schouwbrand wordt veroorzaakt door roetophoping in het kanaal wat tal van oorzaken kan hebben bijvoorbeeld: foute verhouding tussen kanaal en kachel, een beschadigd rookkanaal, een bouwtechnisch slecht rookkanaal. Maar dé grootste boosdoener is creosootvorming (teer) veroorzaakt door verbranden van nat en/of verontreinigd hout of te weinig luchttoevoer. Het is trouwens niet de schouw die brandt maar het roet in de schouw.


Iedereen die stookt met hout, kolen, of stookolie in een kachel, een open haard of centrale verwarming kan te maken krijgen met een schoorsteenbrand. Het is dus heel belangrijk dat de schouw jaarlijks roetvrij gemaakt wordt!


CO-gevaar: elk jaar sterven 25 mensen ten gevolge van CO-vergiftiging en worden bijna 1300 personen opgenomen in een ziekenhuis! De meeste CO-intoxicaties zijn te wijten aan onvolledige verbranding van gas op de eerste plaats en aan steenkool op de tweede plaats. 4 elementen zijn hierbij zeer belangrijk:

  • De toestand van de schoorsteen
  • De veiligheid van de apparaten
  • Hun installatie
  • Aanvoer van voldoende verse lucht

 

CO is het sterkste gif dat in een woning kan voorkomen en is zeer verraderlijk aangezien het geur- kleur- en smaakloos is!

 
 

Jaarlijks schoorsteenvegen voorkomt veel kwaad

Verwacht niet van de Sint dat hij je schoorsteen veegt!


De wet schrijft voor sinds 06 januari 1978 dat voor stooktoestellen (centrale verwarming) na onderhoud ook de schouw moet gereinigd worden. Voor losstaande stooktoestellen dien je te onderhouden als een goede huisvader.


Opgelet: heel wat huurcontracten en verzekeringspolissen verplichten het jaarlijkse onderhoud!

Werkwijze van schoorsteenveger Vermandel

Ons professioneel team van schoorsteenvegers bekijkt welke soort roet (teer, fijn, dik of plakkerig,…) of aanslag zich in de schouw bevindt en zal ze dan met aangepaste borstels zuiver maken. Dit kan, met stalen en/of inox borstels met gewicht, of met nylon borstels op  een carbonhaspel. Beide methoden kunnen zowel vanop het dak naar beneden toe of  van beneden naar boven toe gebruikt worden. Dit alles wordt in combinatie gedaan met een industriële stofzuiger zodanig dat u geen vuiltje binnen krijgt. Na de werken controleren wij steeds als uw schouw goed trekt, zodat u met een gerust hart kan stoken.

 

 

Contacteer Vermandel en zijn professioneel team van schoorsteenvegers in Gent, Oost-Vlaanderen, voor he reinigen van uw schoorsteen!

 

Schoorsteenveger in Oost-Vlaanderen